Baanatletiek

Sneller rennen, hoger springen, verder werpen! Daar draait het allemaal om in de baanatletiek. De baanatletiek biedt voor elk wat wils. Ben je snel, dan vind je sprinten misschien wel leuk. En als je sterke armspieren hebt dan is werpen misschien wel iets voor jou.
Ben je echt overal goed in dan schuilt er waarschijnlijk een goede meerkamper in je. De baanatletiek kent meer dan 10 verschillende disciplines die allemaal terug te voeren zijn op drie hoofdonderdelen: lopen, springen en werpen.
Bij Unitas begin je in principe met het trainen van alle onderdelen. Vanaf een bepaalde leeftijd kun je je, na overleg met je trainer, gaan specialiseren in een specifieke discipline. Hoewel atletiek vooral een individuele sport lijkt vinden we het bij Unitas belangrijk om ook als team te functioneren.
We proberen zoveel mogelijk in groepjes aan wedstrijden deel te nemen, een team samen te stellen om mee te doen aan de regionale of landelijke competitie. Natuurlijk blijft het leuk om in een wedstrijd je persoonlijk record te verbeteren. Als je liever niet aan wedstrijden meedoet, dan hoeft dat natuurlijk niet, maar het is wel leuk! Wil je meer informatie of gewoon een keer meetrainen, meld je dan aan.