Trainingen - Mini's en A1/B/C-Pupillen

Met de Mini's en de A1/B/C-pupillen bedoelen we alle kinderen van 5 tot en met 10 jaar. Op maandag/donderdag wordt er getraind van 18.00- 19.00u.

Sinds kort bieden we ook extra trainingen op een externe locatie (bijv. Daniken) aan op de zondagochtend. Deze trainingen worden uiteraard begeleidt door onze ervaren trainers en gaan alleen door bij voldoende belangstelling.

De trainingen vinden in principe buiten plaats, maar bij slecht weer kan er ook worden uitgeweken naar de trainingshal. De trainingsgroepen worden zoveel mogelijk op leeftijd ingedeeld en per leeftijdsgroep zijn er twee vaste begeleiders.

In 2014 is de 'Athletic Champs' geïntroduceerd als competitie wedstrijd voor onze kleinste atleten, n.l. de pupillen. Tijdens deze wedstrijd ligt de nadruk op veelzijdigheid en plezier tijdens de wedstrijd. In tegenstelling tot voormalige wedstrijden komen nu alle onderdelen aan bod, vaak in een eenvoudiger vorm dan de ons bekende atletieknummers. In de eerdere wedstrijden deden de kinderen altijd sprint, verspringen, hoogspringen en kogelstoten of balwerpen en eventueel 600m of 1000m. Nu bestaat een wedstrijd uit 7 onderdelen die per wedstrijd variëren. Een teamestafette als start van de wedstrijd en een lange afstand als afsluiter. Daarnaast is er een keuze uit horden, sprint, hoogspringen, verspringen, hurkhoogspringen, polsstokverspringen, vortexbalwerpen, kogelstoten en discuswerpen. De hele wedstrijd duurt ongeveer 4 uur. Dit kan door de vele hulp van enthousiaste ouders die samen met de pupillen de wedstrijd doorlopen. De trainers zijn altijd aanwezig voor de technische aanwijzingen

Tijdens de trainingen wordt er getraind voor de onderdelen die de kinderen ook op wedstrijden kunnen doen. Tijdens de training worden en in de regel 2 atletiekonderdelen getraind. Daarnaast is er aandacht voor algemene coördinatie, reactievermogen, lenigheid en uithoudingsvermogen.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan snel in voor een maandje gratis sfeer proeven. Inschrijven kun je hier.
Vermeld in het Opmerkingen-vak: 'Proef + Mini-A1/B/C pup.'.

Trainingen en tijden

Dag Maandag/Donderdag
Tijdstip 18.00 - 19.00
Locatie indoor/outdoor


Trainers en begeleiders maandag-donderdag

Naam Functie Contact
Rik Goessens Hoofdtrainer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Kyra Bisschops Hoofdtrainer  

 De hoofdtrainers krijgen ondersteuning van verschillende assistent-trainers.

 

Aanspreekpunt

Voor vragen over deze groep kunt u contact opnemen met de hoofdtrainers.