Looptrainingen

AV Unitas is er voor iedereen: oud en jong, topsporters en recreant. De groep recreatieve lopers is groot, actief en gezellig.

Samen maar toch op je eigen niveau trainen? Bij ons kun je hiervoor zowel overdag als ’s avonds en in het weekend terecht. Onder begeleiding van enthousiaste en ervaren trainers werk je aan je conditie en looptechniek. 

Wil je gaan hardlopen, maar je durfde de stap nog niet te zetten? Kom dan eens een kijkje nemen!
Sporters die geïnteresseerd zijn kunnen een maand vrijblijvend meetrainen. Je kunt je hiervoor aanmelden via deze link.

Iedere eerste zaterdag van de maand is er een vrijblijvende snuffeltraining. Je kunt je hiervoor aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Meld je voor de snuffeltraining op zaterdagmorgen omstreeks 9.15 uur bij een van de trainers (Wilma Zukrowski, Dolf Gregoire, Eric Machiels, Jac Spijkers of Chantal Thijssen), zodat we enkele gegevens kunnen opnemen en we je al een beetje wegwijs kunnen maken.

Lukt het niet op de zaterdag? Je kunt ook altijd vrijblijvend terecht bij SportOverdag. Wel van te voren aanmelden (zie boven).

Wanneer?
Trainen kan bijna iedere dag, overdag of 's-avonds. De accomodatie van AV Unitas - ondergebracht in de gebouwen van de Sportstichting op de Sportzone Sittard - beschikt niet alleen over een mooie atletiekbaan maar heeft ook een grote indoorhal, ruime kleedkamers met douches en natuurlijk een kantine om na afloop gezellig na te kletsen.

Onderaan de pagina staan alle trainingstijden overzichtelijk bij elkaar.

Looptraining
Drie keer per week (dinsdag- en donderdagavond en zaterdagmorgen) verzorgen wij looptrainingen. Ongeacht je loopervaring en leeftijd kun je hieraan deelnemen. De leeftijdopbouw is divers en je kunt altijd aansluiten bij lopers van je eigen niveau. Als je een keer wil proefdraaien, maak dan gebruik van de snuffeltrainingen die we 1 keer per maand aanbieden.

Sport Overdag
Sport Overdag is 34 jaar geleden door twee CIOS-studenten in het kader van hun afstudeerfase opgezet. Het biedt de mogelijkheid om overdag te sporten zodat men s ‘avonds lekker thuis is. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een groep waarbij het sociale aspect minstens zo belangrijk is als het sportieve. De groep bestaat uit zowel dames als heren van 45+ die onder begeleiding van een ervaren trainer wekelijks trainen op de atletiekbaan van AV Unitas. Er wordt gelijktijdig op 4 niveaus getraind, waardoor iedereen op zijn eigen niveau kan meedoen. De oudste deelnemers zijn 80+ dus er zijn mogelijkheden voor iedereen. Omdat er op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend getraind wordt kan men naar eigen keuze 1, 2 of 3 keer per week meedoen. De trainingen beginnen altijd om 9.30 uur met een gezamenlijke warming-up van een half uur. Daarna wordt er tot 11.00 uur getraind aan een programma afgestemd op eigen kunnen. Na afloop komt de hele groep bij elkaar in de kantine om gezellig een kop koffie, thee of fris te drinken. Dan schuiven ook de mensen aan die niet meer kunnen hardlopen. Deze groep gaat tijdens de training wandelen of fietsen.

Start to Run
Voor beginnende lopers is er Start to Run waaraan ook Unitas deelneemt. Start to Run is een initiatief van de Atletiekunie/Yakult en wordt tweemaal per jaar (maart en september) georganiseerd. De cursus duurt 6 weken en wordt op opeenvolgende zaterdagen gegeven. Doel is om samen met je medestarters op een leuke, ontspannen, maar vooral veilige en verantwoorde manier te trainen en toe te werken om 3 km onafgebroken te kunnen hardlopen.
Meer informatie is te vinden op de site van Start to Run.

Continue to Run
Eenmaal Start to Run achter de rug en je wil verder, maar je vind de stap naar onze reguliere loopgroepen te groot? Wij nemen je mee in een op maat gesneden programma zodat je uiteindelijk in staat bent om 5 km onafgebroken hard te lopen. Met dit programma wordt de aansluiting met de andere loopgroepen makkelijker.
Voor de loopcursus Continue to Run koop je een knipkaart. Je hoeft hiervoor dus geen lid van onze vereniging te worden.
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Loopgroepen
En dan zijn er nog de recreanten-loopgroepen. Dit zijn geen georganiseerde trainingen en vallen dan ook buiten het bestek en verantwoordelijkheid van AV Unitas, maar hier zul je wel heel veel lopers van ons tegenkomen. Het gaat hierbij om het gezamenlijk genieten van langere duurloopjes in de regio, grofweg varierend van zo'n 5km tot 20km.

Er zijn meer en minder exotische namen zoals de Grimbergen-loopgroep, de Sundayrunners, Zondagmorgen Buiten Spelen, de Maandagavond-loopgroep en de Donderdaggroep. Deze loopgroepen hebben ieder hun eigen karakter, zijn iets meer of minder ambitieus en dus is er altijd wel een groep waar je je thuis voelt.

Meer informatie hierover vindt je op de site samenlopen.eu. Vragen ? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Maandag

Tijd Activiteit Trainer(s) Locatie
Meer info
09:30 - 11:00 uur Sport Overdag Dre Moerkamp Baan  

 
Dinsdag

Tijd Activiteit Trainer(s) Locatie
Meer info
17:30 - 19:00 uur Looptraining Eric Machiels Baan in
overleg 
19:00 - 20:00 uur Looptraining Wilma Rusman
Dolf Gregoire
Eric Machiels
Baan  
20:00 - 21:00 uur Looptraining Wilma Rusman
Dolf Gregoire
Baan  


Woensdag

Tijd Activiteit Trainer(s) Locatie
Meer info
09:30 - 11:00 uur Sport Overdag Dre Moerkamp Baan
 


Donderdag

Tijd Activiteit Trainer(s) Locatie
Meer info
19:00 - 20:30 uur Looptraining John Crijns Baan
 


Vrijdag

Tijd Activiteit Trainer(s) Locatie
Meer info
09:30 - 11:00 uur Sport Overdag Dre Moerkamp Baan  


Zaterdag 

Tijd Activiteit Trainer(s) Locatie
Meer info
09:30 - 11:00 uur Looptraining Wilma Rusman
Jac Spijkers
Dolf Gregoire
Eric Machiels
Chantal Thijssen
Baan