Looptraining

 AV Unitas is er voor iedereen: oud en jong, topsport en recreanten. De groep recreatieve lopers is groot, actief en gezellig.

Wil je gaan hardlopen, maar je durfde de stap nog niet te zetten? Kom dan eens een kijkje nemen. Samen, maar toch op je eigen niveau trainen? Bij atletiekvereniging Unitas kun je hiervoor zowel overdag als ’s avonds terecht. Onder begeleiding van enthousiaste en ervaren trainers werk je aan je conditie en looptechniek.

Snuffeltrainingen

Nog niet zeker of het iets voor je is? Sporters die geïnteresseerd zijn kunnen vrijblijvend kennis maken d.m.v een zgn. Snuffeltraining.
We organiseren deze trainingen iedere eerste woensdagavond en eerste zaterdagmorgen van de maand. Feestdagen uitgezonderd.
Aanmelden voor een snuffeltraining kan via een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lijkt het je dan iets om door te gaan kun je een maand lang vrijblijvend meetrainen. Daarvoor kun je je hier aanmelden
Meld je voor de training ook even bij een van de trainers, zodat we enkele gegevens kunnen opnemen.

 

Trainen kan bijna iedere dag, overdag of 's avonds. De accommodatie van Unitas - onderbracht in de gebouwen van de Sportstichting - beschikt niet alleen over een mooie atletiekbaan en een grote hal maar heeft uiteraard ook de beschikking over kleedkamers met douches.
Na het trainen op de zaterdag bestaat de mogelijkheid gezellig na te kletsen in onze kantine. 

 

Start to Run

Voor beginnende lopers is er Start to Run waaraan Unitas deelneemt. Start to Run is een initiatief van de Atletiekunie en wordt tweemaal per jaar georganiseerd.
Meer informatie is te vinden op de site van Start to Run.
De trainingen voor Start to Run worden gegeven door ervaren looptrainers en zijn geschikt voor iedereen. Je wordt professioneel begeleidt tot je 3 km in je eigen tempo kunt hardlopen.

Smaakt het naar meer, dan kun je overstappen naar onze reguliere trainingen. Durf je dat nog niet zo goed, dan bieden we ook Continue to Run aan.
Dit is een 6-weken programma waarbij we je begeleiden naar 5km. Deze vervolgcursus wordt alleen gegeven bij voldoende belangstelling.
 

Recreanten loopgroepen

En dan zijn er nog de recreanten-loopgroepen. Dit zijn geen georganiseerde trainingen en vallen dan ook buiten het bestek en verantwoordelijkheid van de vereniging, maar hier zul je wel heel veel lopers van Unitas tegenkomen. Het gaat hierbij om het gezamenlijk doen van langere duurloopjes, grofweg variërend van zo'n 5km tot 20km.
Er zijn meer en minder exotische namen zoals de Grimbergen-loopgroep, de Sundayrunners, de Maandagavond-loopgroep en de Donderdaggroep. De groepen hebben ieder hun eigen karakter, zijn iets meer of minder ambitieus en dus is er altijd wel een groep waar je je thuis voelt.
Meer informatie hierover vindt je op de site samenlopen.eu. Vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze trainingstijden op de baan

Hier een overzicht van de trainingstijden:

Maandag

Tijd Activiteit Trainer(s) Locatie
Meer info
09:30 - 11:00 uur Sport overdag Dre Moerkamp Baan  

 Dinsdag

Tijd Activiteit Trainer(s) Locatie
Meer info
19:30 - 21:00 uur Looptraining

Eric Machiels
Dolf Gregoire

Baan  

Woensdag

Tijd Activiteit Trainer(s) Locatie
Meer info
09:30 - 11:00 uur Sport overdag Dre Moerkamp Baan
 
19:00 - 20:30 uur Looptraining Wilma Rusman
Chantal Thijssen
Baan
 

Donderdag

Tijd Activiteit Trainer(s) Locatie
Meer info
19:00 - 20:30 uur Looptraining John Crijns Baan
 

Vrijdag

Tijd Activiteit Trainer(s) Locatie
Meer info
09:30 - 11:00 uur Sport overdag Dre Moerkamp Baan  

Zaterdag 

Tijd Activiteit Trainer(s) Locatie
Meer info
09:30 - 11:00 uur Looptraining

Wilma Rusman
Jac Spijkers
Eric Machiels
Dolf Gregoire
Leo Wauben

Baan