'Zittesje Trampelaere' in de Elfstedenestafette

by Jac Spijkers

Een bont gezelschap van Unitas-lopers hebben deelgenomen aan de Friese Elfstedenestafette.

Onder de naam 'Zittesje Trampelaere' hebben Jeanette, Wilma, Riny, Lucia, Han, John, Charles, Lennard, Roger, Henk, Jos en Jac als enige Limburgse team op 9/10 juni deelgenomen aan de Friese Elfstedenestafette.
Een 227km lange tocht langs de traditionele Friese elf steden (Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en weer terug naar Leeuwarden) werd een onvergetelijke ervaring. De afstand wordt non-stop hardlopend afgelegd waarbij steeds 1 teamlid loopt en wordt begeleidt door twee fietsers. Tijd om te slapen is er door het regelmatige wisselen, verplaatsen met busjes naar wisselpunten en natuurlijk ook het versterken van de inwendige mens nauwelijks, en dat maakt het een bijzondere ervaring. 
We hebben genoten van het mooie Friesland en haar gastvrijheid (al was het maar voor de Oranjekoek :-) en zijn trots op onze versie van het Elfstedenkruisje.

De teamkleding werd gesponsord door Wilma Running in samenwerking met 361° one degree beyond een relatief nieuw sportmerk. De busjes werden deels gesponsord door Hertz Geleen.