Competitiewedstrijden afgelast - Trainingen uitgesteld tot 1 juni

by Bestuur AV Unitas

- Competitiewedstrijden en NK's dit seizoen afgelast
- Alle trainingen uitgesteld tot tenminste 1 juni
- Olympische & Paralympische Spelen uitgesteld tot 2021

 

Beste leden,
Helaas geen goed nieuws. Zie onderstaande berichtgeving van NOC*NSF/Atletiekunie (24 maart; 16:07h)

Naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet als gevolg van de coronacrisis hebben moeten nemen, heeft de Atletiekunie besloten alle competities van het aankomend atletiekseizoen af te gelasten. Alle betrokken organisatoren en instanties zijn hierover geïnformeerd.

Competitie en NK's
Dit besluit geldt voor alle niveaus van de atletiekcompetitie, die vanaf 18 april gepland stonden. Het coronavirus en de gevolgen ervan voor de Nederlandse samenleving hebben een enorme impact op de atletieksport. Accommodaties zijn gesloten en het verenigingsleven ligt stil. Zowel voor de topsporters als voor hen die op andere niveaus als sporter actief zijn, is er geen sprake meer van een normaal trainingsregime en op termijn een verantwoord wedstrijdklimaat. Ook het Nederlands Kampioenschap Atletiek, gepland van 26 tot en met 28 juni in Den Haag, alsmede de overige NK’s tot en met 5 juli zijn hierbij gecanceld. Momenteel bekijken de LOC's samen met de Atletiekunie de alternatieven om deze evenementen, mogelijk in een andere vorm, in het najaar te laten plaatsvinden.

Overige activiteiten
Met het eerder al stilvallen van alle activiteiten op atletiekclubs zoals trainingen, wedstrijden en andere bijeenkomsten, dat nu doorgetrokken wordt tot en met 31 mei, moet de komende weken uitgewerkt worden wat dit betekent voor de rest van het atletiekjaar 2020. Hierbij wordt inbreng verzameld op sporttechnische, organisatorische en financiële aspecten en zal een afgewogen beslissing worden genomen. Het bondsbureau van de Atletiekunie staat in nauw contact met NOC*NSF en competitie coördinatoren, als ook met de verschillende taak- en werkgroepen en haar clubs. Bovenstaande maatregelen staan in het belang van onze leden en de samenleving in het algemeen en dienen het gemeenschappelijke doel het coronavirus zo snel als mogelijk onder controle te krijgen.

Olympische en Paralympische Spelen
De Olympische en Paralympische Spelen van Tokio gaan komende zomer definitief niet door. Dat heeft het IOC (Internationaal Olympisch Comité) middels een statement op hun site bekendgemaakt. De Spelen worden uitgesteld tot uiterlijk de zomer van 2021. De Spelen zouden van 24 juli tot en met 9 augustus worden gehouden, de Paralympische Spelen van 25 augustus tot en met 6 september. Nieuwe data heeft het IOC nog niet bekendgemaakt. Technisch Directeur Ad Roskam van de Atletiekunie over dit nieuws: “Het is een lastig maar onvermijdelijk besluit. Het is goed dat atleten en coaches nu duidelijkheid hebben en de tijdsdruk er even af is.”

Dit alles zat eraan te komen, maar als het dan werkelijkheid wordt, valt het toch erg tegen. Dat is vooral zuur voor iedereen die in de voorbereiding was op een of meerdere wedstrijden, maar het is nu ook een lastige periode voor al onze leden die sporten voor de fun, om fit te blijven en voor de sociale contacten en voor de gezelligheid naar onze club komen.

Laten we hopen dat we vanaf juni weer kunnen starten met gezamenlijke trainingen, maar nog veel belangrijker is dat iedereen gezond uit deze crisis komt.

Mocht er nieuws te melden zijn, dan melden wij ons weer.

Voor het aktuele nieuws klik hier

Met sportieve groet,
Robin, Petra, Jac, Riny, Bas, Ron, Piet