Atletiekkamp 2021

Hallo allemaal,

Welkom, bij het AVU olympisch trainingscentrum. Door het Corona virus die nu al een tijdje over de wereld heerst is het voor onze sporters een slecht jaar. Alle grote (sport)evenementen van de Champions league tot de keuken kampioen divisie, van de Diamond leagues tot de Athletics Champs. Zijn in 2020 allemaal afgelast. En zelfs het grootste sportevenement ter wereld moest worden verplaatst naar 2021, jullie weten natuurlijk allemaal waar we het over hebben. De olympische spelen. Nu kan er in 2021 gelukkig al wat meer, al is het nog niet zoals we allemaal willen.

Doordat veel atleten stil hebben gezeten tijdens deze crisis hebben ze moeite om weer op gang te komen, dit heeft er dan ook voor gezorgd dat veel atleten niet meekunnen na de Olympische spelen of niet op het juiste niveau kunnen presteren.De NOC*NSF heeft AV Unitas gevraagd om te helpen. Ze hebben ons gevraagd om dit jaar een olympisch trainingscentrum op te zetten, hier kunnen de atleten weer klaargestoomd worden voor het komend sportjaar en de Olympische spelen van 2024. MAAR! Hier hebben we jullie hulp bij nodig. De NOC*NSF heeft gehoord hoe jullie de afgelopen jaren veel mensen hebben geholpen, jullie hebben helpen de Joker te verslaan, jullie hebben een koninkrijk een nieuwe koningin gegeven en jullie hebben de helden uit de Disneywereld uit de nood geholpen.

Jullie zijn dus de geschikten personen om onze atleten te helpen. Wij moeten er samen voor zorgen dat de 8 beste atleten weer fris en fruitig worden voor de start van het sportseizoen van 2022 met als hoofddoel de olympische spelen van 2024.

Wil jij ons en de atleten helpen?

Aarzel dan niet langer en schrijf je in! Voor meer informatie en inschrijven gaan naar Atletiekkamp AV Unitas 2021

 

 

AV Unitas

Update: welk estafette-team swingt als TeamNL tijdens de Clubkampioenschappen op 10 oktober? Op naar 10 teams!


Op zondag 3 oktober  zondag 10 oktober (dus een weekje later dan eerst gepland, en niet een heel jaar zoals bij Tokyo) zullen de Clubkampioenschappen worden gehouden. Het is een dag van samen sporten en samen zijn, die wordt afgesloten met een BBQ.

>>> Update 25 augustus: Er zijn bevestigde geruchten over een all (of old?) stars team dat gaat meedoen en we zitten inmiddels op 8 teams

 


Er wordt dit jaar gekozen voor een sportieve activiteit waar iedereen (jongeren, junioren, senioren, masters en recreanten) aan kan mee doen: een mixed relay (voor de ouderen onder ons: een estafette).

Dat betekent dat een team van 4 lopers bestaande uit 2 meisjes/vrouwen en 2 jongens/mannen in estafette-vorm 800 meter, 600 meter, 400 meter, 200 meter  loopt. Wie welke afstand gaat lopen, bepaalt het team zelf. De kenners zullen er een aangepaste Zweedse Estafette in herkennen. 

Tijdens de Corona-lockdown mochten o.a. de recreanten niet onbeperkt samen sporten. Groepjes van 4 was wat maximaal mocht. En omdat er zo weinig mocht, was juist het kunnen sporten in groepjes een uitkomst. Al snel was er sprake van een Team Blauw, een Team A-selectie en een Team Van-altijd-net-te-laat-komers.  Ook bij de Olympische Spelen zagen we het plezier van samen sporten bij de estafette-ploegen van TeamNL, zoals bij de 4x400meter. Het illustreert het belang van samen kunnen sporten in een vereniging als AV Unitas. 
De bedoeling zal duidelijk zijn: wel een soort van atletiek nummer, maar vooral bedoeld als gezamenlijke activiteit om erna tijdens de BBQ te toosten op de goede afloop, het vertellen van de eerste sterke verhalen of het verontschuldigende "ik moet eerst de videobeelden terug zien".

 Daarom past deze activiteit bij onze club. Dus geef je op als vrienden/vriendinnen-juniorenteam, als recreantenteam, als team van werpers dat de uitdaging aangaat en AV Unitas heeft vast een sportief gezin dat een team vormt. Verzin een pakkende naam en geef je op. En voor wie dit bericht leest vanaf de camping in Frankrijk en zeker weet dat-ie mee wil doen maar nog geen team heeft, die kan zich ook nu al individueel opgeven.
Opgeven per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zal overigens ook nog een lijst op komen te hangen, zodat men zich oldskool kan inschrijven.

Oh ja, voor wie denkt dat de term Zweedse Estafette verzonnen is: het wereldrecord van de echte Zweedse Estafette staat op naam van Jamaica met o.a. Usain Bolt en er is ook officieel clubrecord op deze afstand.

 

 

 

 

Dolf Gregoire

We starten weer met core-training

Word een betere hardloper - Versterk je core!

Op 8 april starten we weer met core-trainingen. Gedurende zes weken krijg je op de woensdagavond de kans je core te versterken. Dit helpt niet alleen om sneller te worden, maar verbeterd ook je algehele loophouding en verminderd de kans op blessures.

Voor meer informatie klik hier

Twijfel dus niet en schrijf je snel in via deze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AV Unitas

Unitas Kamp - Disney

Eindelijk was het zo ver. Na een jaar wachten konden we weer met Unitas op kamp. Dit jaar stond in het teken van Disney. Het verhaal ging over Simba en Sar. Simba was gevangen genomen en wij moesten hem bevrijden door smaragden te zoeken. Het Disney universum speelde zich af rondom de bivakhuizen: ’t Driege te Opoeteren.

De kinderen werden verdeeld in 7 teams: Peter Pan, Valana, Aladdin, Jungle Book, Star Wars, Bomba en Lack Sparrow. Bij aankomst in het schitterende Disney universum werden we verwelkomd door de kampleiders. Na het afscheid nemen van onze ouders hebben we de slaapspullen naar de slaapkamers gebracht. Door de kampleiders werd het programma voor de komende dagen uitgelegd en hebben we soep met brood gegeten. Charlotte werd ingedeeld bij team Peter Pan en Rhodee bij Jack Sparrow.

Het avondspel was erg leuk. We hebben spellen gespeeld zoals plakkerige spaghetti aan elkaar knopen en balspellen. Onze teamleiders moesten de antwoorden opschrijven van de vragen en een liedje zingen. Helaas niet goed genoeg voor de Voice of Holland. Daarna zijn we gaan slapen…..uhmmmmm…het was die nacht erg onrustig en druk.

Na deze korte nacht hebben we ochtendspellen gedaan, zoals tikkertje en volleybal. Daarna hebben we ontbeten en zijn we verder gegaan met de ochtendspellen. Na de lunch hebben we het krattenspel gedaan. Van verschillende figuren moesten we een dier maken. Met een bekertje in je mond hebben we een parcours afgelegd om vervolgens het water in een fles te gieten boven op het hoofd van je teamleider. Kruisje bolletje hebben we ook gedaan. Voor de tweede keer deze dag hebben we spaghetti geknoopt en gevolleybald. Door met een doek een tennisbal in de lucht gooien moesten de andere teamleden de bal vangen. Voor alle spellen konden smaragden verdiend worden. We hebben een hamburger hebben als avondeten en we hebben met een rietje in een mandarijn een parcours afgelegd. Als afsluiter van deze avond hebben we gezellig naar Ratatouille gekeken. Daarna zijn we naar bed gegaan.

Na het opstaan hadden we tijd om zelf te gaan spelen. Na het ontbijt hebben we diverse spelletjes gedaan zoals tikkertje en balspelen. Helaas hadden we niet genoeg smaragden om deel te nemen aan het finalespel na de lunch. Voor een fotoimpressie ga naar Het eindspel was spannend en we hebben beide teams aangemoedigd.

Zo kwam er een einde aan het kamp en was de eindstand:
1. Olaf
2. Aladdin
3. Bomba
4. Peter Pan en Jungle Book
5. Star Wars
6. Jack Sparrow
7. Valana

Voor ons was dit het tweede jaar dat we me Unitas op kamp zijn geweest. Wederom een unieke ervaring en erg goed opgezet.

Ga naar het fotoalbum om de foto's van dit kamp te bekijken.

Tot volgend jaar.

Charlotte van Antwerpen en Rhodee Hoenjet

AV Unitas