Wedstrijdorganisatie zoekt vrijwilligers

Beste clubgenoten.

Jaarlijks worden 6 tot 8 wedstrijden georganiseerd bij AV Unitas. Dit gaat natuurlijk niet zomaar, hier zit een hele wedstrijdcommissie achter. Deze bestaat momenteel uit Petra, Ron, Ron, Eric, Sonja, Tanja, Marcel en Jos. Menig commissielid doet dit al vele jaren, waarvoor wij hun ook dankbaar zijn.

Om ook in de toekomst mooie wedstrijden te kunnen blijven organiseren hebben we nieuwe vrijwilligers nodig. In dit bericht zal ik proberen duidelijk te maken welke functies we nodig hebben en wat het inhoudt.

ELECTRONISCHE TIJD
We hebben een elektronische tijdwaarneming, hiermee worden de tijden gemeten van de loopafstanden. Wij zijn nog op zoek naar een aanvulling van de huidige bezetting. Ook hier hoort een korte opleiding bij en hiervoor moet je eerst de juryopleiding gedaan hebben. https://www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/opleidingen/voor-juryleden-officials/opleiding-tot-medewerker-90-of-chef-91-et/ JURYLEDEN We zijn nog op zoek naar juryleden. Als Jurylid leg je verantwoording af aan de scheidsrechter. Hiervoor is een korte opleiding beschikbaar die in overleg met andere verenigingen bij voldoende aanmeldingen gegeven wordt. https://www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/opleidingen/voor-juryleden-officials/opleiding-tot-jurylid-algemeen-60/

WEDSTRIJDSECRETARIAAT
Ook zijn we nog op zoek naar een tweetal aanvullingen voor het wedstrijdsecretariaat, dit houdt in de wedstrijden open zetten, indeling van de wedstrijden maken, het invoeren van de uitslagen op de wedstrijddag zelf.

BEHEER MATERIALEN
De materialen die we gebruiken moeten beheerd worden. Hierbij kun je denken aan het op tijd klaarleggen van de materialen op de wedstrijden. Tevens dienen de materialen beheert te worden en indien nodig nieuwe besteld te worden. Ook hier zijn we op zoek naar 1 of 2 personen die dit willen doen.

WEDSTRIJDLEIDER
We zijn nog op zoek naar nog een wedstrijdleider. Dit is de eindverantwoordelijke op een wedstrijd, hij stuurt de juryleden aan. Als alles goed gaat op een wedstrijd heeft hij weinig te doen, als er achter problemen zijn, wordt verwacht dat de wedstrijdleider dit oplost. Om wedstrijdleider te kunnen worden dien je een korte cursus te volgen. Je dient dan echter wel de juryopleiding gehad te hebben. https://www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/opleidingen/voor-juryleden-officials/opleiding-tot-wedstrijdleider-10/

SCHEIDSRECHTERS
We zijn tevens op zoek naar een tweetal scheidsrechters. Een scheidsrechter valt onder de wedstrijdleider en is verantwoordelijk voor zijn gedeelte. Bij een grote wedstrijd zijn er drie scheidsrechters, een voor werp, een voor sprong en een voor loop. Ook hiervoor is een korte cursus en ook hier dien je de juryopleiding gehad te hebben. https://www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/opleidingen/voor-juryleden-officials/opleiding-tot-scheidsrechter-20/

STARTER
We zoeken nog een starter. Zijn taak is het om bij de loopafstanden de atleten weg te schieten. Hieraan zit een korte opleiding https://www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/opleidingen/voor-juryleden-officials/opleiding-tot-starter-30/

OVERIGE VRIJWILLIGERS
Tot slot zijn we op zoek naar vrijwilligers die op de wedstrijden willen helpen, bijvoorbeeld met het klaarzetten van de horden, verplaatsen van de lat met hoogspringen, terugbrengen van discussen enz . Aan de opleidingen zitten geen kosten, de reiskosten kunnen gedeclareerd worden.

Indien jullie interesse hebben in 1 van de bovenstaande taken, jullie affiniteit hebben met de sport en als jullie enthousiast zijn, gelieve mij een bericht te sturen met hierin naam en contactgegevens.
Als jullie vragen hebben naar aanleiding van deze mail, willen we die natuurlijk graag beantwoorden. En als jullie graag eens mee willen lopen met een wedstrijd om te kijken wat we doen en of dat bij jullie past is dat vanzelfsprekend mogelijk.

Ik wil jullie van harte bedanken voor het lezen van dit iets te lange bericht en ik hoop op heel veel aanmeldingen, zodat we vele mooie wedstrijden kunnen organiseren bij ons op de baan.

Groetjes Rob Wassenberg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-52544831 ( Appbericht svp)

Ron Maes

Besluit over voortbestaan AV Unitas - ALV zaterdag 27 mei 11:15

Beste leden,

Namens het bestuur van onze vereniging wil ik u uitnodigen voor de Algemene Ledenvergadering die zal plaatsvinden op 27 mei om 11.15 in de kantine van AV Unitas. Deze vergadering is uitermate belangrijk voor de toekomst en het voortbestaan van onze vereniging. Daarom roepen wij alle leden op om aanwezig te zijn.
Zoals u allen wellicht weet, rust het merendeel van het vrijwilligerswerk binnen AV Unitas op de schouders van een beperkt aantal vrijwilligers. Tijdens de laatste algemene ledenvergadering is aangegeven dat de grootste uitdaging van onze vereniging het vinden en vasthouden van vrijwilligers is. Helaas lukt dit onvoldoende. Het wordt in het algemeen steeds lastiger voor ons en ook andere verenigingen om het hoofd boven water te houden, zie het artikel van de NOS. Om te voorkomen dat wij dadelijk ook zonder vrijwilligers of bestuursleden komen te zitten, willen wij tijdens de ALV met jullie in gesprek over mogelijkheden om dit tij te keren. Daarom rekenen wij op een zo groot mogelijke opkomst op zaterdag 27 mei.

Naast een kort verslag over het jaar 2022 zal genoemde discussie centraal staan op deze dag. Dit is namelijk de dag waarop we beslissen hoe we verdergaan met onze club. We vragen u om u aan te melden voor de Algemene Ledenvergadering. We hopen op een hoge opkomst, zodat we voldoende draagvlak hebben voor de keuze van hopelijk een nieuwe en betere toekomst.

Met vriendelijke groet,

Rens Blom
Voorzitter

NOS artikel over problemen sportverenigingen

Aanmelden voor de ALV kan hier

 

Ed Janssen
Grote Clubactie !
Scan de QR-code

Grote clubactie !

Steun je geliefde club AV Unitas bij de grote clubactie. We zijn aan het sparen voor nieuwe clubtenues. Scan de QR-code, kies een bedrag en vul je gegevens in. Zo eenvoudig is het om ons te helpen. Alvast bedankt !!

Het gaat ook via deze link https://lot.clubactie.nl/lot/av-unitas/11170

 

AV Unitas

Juryleden WANTED !!

De wedstrijdorganisatie is op zoek naar nieuwe juryleden.

Wat bieden wij?
U ontvangt een gratis juryopleiding en wordt lid van AV Unitas. De opleiding duurt 4 avonden van 3 uur. De vereniging Achilles Top organiseert deze op 8, 15, 22 en 29 september van 19 tot 22 uur.

Wat wordt verwacht?
Na het volgen van een opleiding wordt u ingezet als jurylid bij wedstrijden die op onze locatie worden georganiseerd. Gemiddeld zijn dit 6 wedstrijden per jaar in de verschillende leeftijdscategorieën. Wij verwachten dat u zeker 1 keer per jaar helpt. Als u jurylid bent, ontvangt u voor iedere wedstrijd een uitnodiging van de Jurycoördinator.
Wij houden rekening met de deelname van uw kind zodat u de prestaties kunt volgen.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AV Unitas

Nieuwe trainingsopzet

Nieuwe opzet jeugdtrainingen vanaf seizoen 22/23

De afgelopen periode is hard gewerkt aan de uitwerking van de nieuwe aanpak van onze jeugdtrainingen. Vanaf september gaan we met deze nieuwe aanpak van start.
Deze aanpak is geïnspireerd op het wetenschappelijk onderbouwde Athletic Skills Model (ASM). Bij ASM ligt het accent in de trainingen op de ontwikkeling van de algemene atletische vaardigheden: snelheid, kracht, stabiliteit, coördinatie en mobiliteit zonder direct in specifieke eindvormen te trainen. Het doel is om de jeugd fysiek te prikkelen, plezier in atletiek te laten beleven en ieder op zijn niveau te ontwikkelen tot een atleet.
In onze nieuwe aanpak worden de trainingsgroepen opnieuw ingedeeld. Let op, ook de trainingstijden zijn veranderd. Deze staan in de Nieuwsbrief en op onze SITE.

In onze Nieuwsbrief lees je daar alles over; klik HIER

AV Unitas

Coronamaatregelen vanaf 6 november

Het aantal besmettingen met het coronavirus en het aantal opnames van corona patiënten in het ziekenhuis zijn de afgelopen weken hard gestegen. Daarom heeft het kabinet extra maatregelen afgekondigd om de snelle verspreiding van het virus af te remmen. Zoals jullie weten moeten wij ons als vereniging houden aan wet- en regelgeving, dus ook aan de uitvoering van deze nieuwe maatregelen ten aanzien van Covid 19. Wij volgen als bestuur hierin de adviezen van NOC-NSF en Rijksoverheid.nl.

Per 6 november gelden de volgende maatregelen voor de sport. Bij sporten op binnensport locaties is er voor publiek en sporters vanaf 18 jaar een corona toegangsbewijs (CTB) vereist. Voor de buitensport geldt dat alleen voor de binnenruimtes van de sportlocatie (zoals kleedkamer, toilet, bestuurskamer, sportkantine) en het buitenterras.

Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoud professionals, arbitrage, alle vrijwilligers. Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten bij binnenlocaties wel een CTB tonen.

Deze maatregelen gaan in per 6 november, maar de overheid heeft er begrip voor dat de praktische invoering tijd kost. De controle op het CTB zal bij 18+ atleten gedaan worden door de trainer en door de vrijwilliger van de sportkantine bij 18+ bezoekers. Lees alle nieuwe maatregelen per 6 november op de website van de Rijksoverheid.

Wat?
Voor Unitas betekent dat voor de binnen locaties (hal, krachtruimte, kleedkamer, toilet, vergaderruimtes en de sportkantine) een controle op het CTB wordt ingevoerd. Deze controle geldt voor alle atleten en bezoekers van 18 jaar en ouder. Als bestuur hebben wij de volgende keuze gemaakt voor de uitvoering: De controle op het CTB bij 18+ zal worden uitgevoerd door de trainer bij atleten en door de vrijwilliger in de kantine bij bezoekers. Wij verwachten dat trainers en vrijwilligers na een week controle een goed beeld hebben wie wel of niet een geldige QR code heeft.

Hoe?
De trainers/vrijwilliger kantine gebruiken hiervoor de Scanner voor Corona Check van de Rijksoverheid. Deze is eenvoudig te installeren via de App/Play store van je Smartphone. Zie ook de informatie op: https://coronacheck.nl/nl/scanner/ . Na een week zullen wij deze werkwijze evalueren. De werkwijze is met de gemeente Sittard-Geleen op 5 november besproken en zal na één week ook met hen worden geëvalueerd en er wordt ook gekeken waar de gemeente kan gaan ondersteunen.

Vragen?
Er zullen situaties ontstaan waarbij een trainer/kantinevrijwilliger geen CTB kan scannen bij een atleet of bezoeker. Dit kan verschillende redenen hebben. In dat geval verzoeken wij jullie dit door te geven aan onze veiligheidscoördinator via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De betreffende persoon zonder CTB kan de vraag ook zelf stellen via e-mail. Alle andere vragen kun je mailen naar hetzelfde mailadres.

Als bestuur weten wij niet wat we kunnen verwachten vanaf 6 november. Daarom ook graag jullie input sturen naar het bovenstaande mailadres. Na een week zullen wij deze werkwijze dan ook evalueren en indien nodig verbeteringen doorvoeren.

Met sportieve groet,

Bestuur AV Unitas

AV Unitas

Grote Clubactie 2021

AV Unitas gaat loten verkopen voor een make-over van de kantine

De landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie 2021 is weer gestart. Ruim 260.000 lotenverkopers van meer dan 5.000 verenigingen in heel Nederland gaan aan de slag om extra inkomsten te werven voor hun club. Zo ook Unitas. Onze leden zetten zich dit jaar in voor de herinrichting van onze kantine.

We gaan er met z’n allen vol voor en hopen ons doel te behalen met behulp van de steun van familie, vrienden en mensen uit de omgeving! Met die steun gaan we onze kantine weer gezellig maken en er voor zorgen dat de kantine weer het sociale middelpunt van onze vereniging wordt. 

 

80% gaat naar de club
Jaarlijks doen ruim 5.000 verenigingen mee met de Grote Clubactie en in totaal halen zij zo’n 9 miljoen euro op voor het Nederlandse verenigingsleven. Groot, klein, sport of cultuur, alle soorten verenigingen kunnen extra geld ophalen door loten te verkopen. Een lot kost € 3,-, waarvan 80% (dus € 2,40 per lot) direct naar de clubkas gaat.

Vorig jaar lukte het AV Unitas om maar liefst €1628,70 op te halen. Met de opbrengst realiseerden wij de aanschaf van trainingsmaterialen voor onze junioren.

De trekking van de Grote Clubactie 2021 vindt plaats op woensdag 8 december. Vanaf donderdag 9 december vind je de trekkingsuitslag op clubactie.nl

Onze loten-ambassadeurs gemist? Geen nood, scan dan de QR-code!

 

AV Unitas

Olympische Challenge

Olympische Challenge bij AV Unitas!

Hebben jullie ook zo genoten van onze atleten in Tokyo? Nederland heeft een recordaantal medailles gehaald. Denk aan: Sifan Hassan, Femke Bol, Anouk Vetter, Emma Oosterwegel, Abdy Nageeye en natuurlijk onze 4 x 400m estafette herenploeg.

 

Wil jij ook zo leren vliegen over de atletiekbaan of het eens proberen?
Kom bij ons 6 (of 4) weken gratis proef-trainen op je eigen niveau en met leeftijdsgenoten. Aansluitend doen je mee aan een interne atletiekwedstrijd op een aantal onderdelen zoals sprint, verspringen en een 800m en maak je hiermee je eigen Olympische Challenge.

AV Unitas
Unitas is een van de grootste verenigingen in Sittard en omgeving met een topsportlocatie (binnen en buiten). We bieden trainingen aan van pupillen, tot junioren en senioren tot masters. Iedereen traint op zijn of haar eigen niveau onder begeleiding van onze ervaren en goed opgeleide trainers.

Doe je ook mee of kom je eens kijken op de baan?
Meld je aan via email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef daarbij je naam en leeftijd door. Je krijgt dan gelijk van ons bericht wanneer je eerste training is. Als je op de baan bent, kun je onze trainers ook vragen stellen.

Foto Quinten: Harry van 't Veld (Altis)

AV Unitas

Er mag weer meer!

Goed nieuws: Er mag vanaf 19 mei weer met grotere groepen getraind worden!
Vooral voor de recreatielopers is dit een positieve ontwikkeling.

Niet onbelangrijk:
Vanaf zaterdag 22 mei gaat ook ons tribune-terras weer open. Dus weer een kopje koffie/thee met iets lekkers, nagenieten van de training laughing

 

Maatregelen voor atleten vanaf 27 jaar BUITEN op de accommodatie
• Atleten van 27 jaar en ouder mogen buiten in groepsverband met maximaal dertig personen trainen, zolang de onderlinge afstand tussen de sporters tenminste 1,5 meter is.
• Meerdere groepen van maximaal dertig personen is toegestaan mits deze groepen niet mengen en meer dan 1,5m afstand houden.

Maatregelen voor atleten tot en met 26 jaar BUITEN op de accommodatie
• Atleten tot en met 26 jaar mogen buiten in groepsverband sporten en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
• Zodra atleten van 18 jaar en ouder de baan verlaten na het sporten, moeten zij weer 1,5 meter afstand tot elkaar houden.

Kantine
• De sportkantine is gesloten.
• Het buitenterras is wel open. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen (max. 50 personen en 1,5m afstand)

Maatregelen voor atleten vanaf 18 jaar in een BINNENruimte (bijv. hal)
• Er mogen maximaal 30 personen per ruimte aanwezig zijn (exclusief trainer).
• Atleten vanaf 18 jaar mogen binnen individueel of in tweetallen trainen zolang de onderlinge afstand tussen de sporters tenminste 1,5 meter is.
• De groepjes van twee mogen gedurende de training niet van samenstelling wisselen.
• De afstand tussen de verschillende tweetallen dient meer dan 1,5 meter te zijn zodat er geen sprake is van groepsvorming.
• Groepslessen zijn niet toegestaan voor atleten vanaf 18 jaar.
• Registratie en gezondheidscheck (door de trainer) zijn verplicht. Gebruik de klapper (op het rek naast de toegangsdeur tot de hal).
• Binnen moet de atleet een mondkapje dragen bij het naar binnen gaan en weggaan. Maar het mondkapje mag af tijdens het sporten.

Maatregelen voor atleten tot en met 17 jaar in een BINNENruimte (bijv. hal)
• Er is geen beperking in het maximale aantal personen dat per ruimte aanwezig mag zijn.
• Atleten t/m 17 jaar mogen in een binnenruimte in groepsverband sporten en hoeven de onderlinge afstand van 1,5 meter niet aan te houden.
• Registratie en gezondheidscheck (door de trainer) zijn verplicht. Gebruik de klapper (op het rek naast de toegangsdeur tot de hal).
• Binnen moet iemand van 13 jaar en ouder een mondkapje dragen bij het naar binnen gaan en weggaan. Maar het mondkapje mag af tijdens het sporten.

Algemeen
• Neem de algemene hygiëne maateregelen in acht.
• Kleedkamers en douches zijn gesloten.
• Toeschouwers zijn niet toegestaan langs de baan of het parcours.
• Ouders die hun kinderen naar de accommodatie brengen voor een training mogen niet blijven kijken en moeten de accommodatie verlaten.
• Kaderleden, officials, vrijwilligers, coaches en medewerkers die een rol hebben bij sportactiviteiten mogen wel aanwezig zijn.
• Atleten die klaar zijn met hun training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de accommodatie verlaten.
• Gebruik zoveel mogelijk eigen materialen. Materialen die veel met handen worden aangeraakt direct na de trainingssessie reinigen met desinfectiemiddel en doekjes.

Meer informatie over sporten is ook te vinden via deze link

We hopen natuurlijk dat we snel weer op onze oude vertrouwde manier mogen sporten.

Met sportieve groeten en blijf gezond!
Bas, Jac, Piet, Riny, Richard, Robin en Ron

 

AV Unitas

Uitnodiging ALV AV Unitas

Beste leden,

Jullie worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan onze Algemene Leden Vergadering 2021.

Dit jaar is er speciale aandacht voor wijzigingen binnen het bestuur!

Indien coronaregelgeving het toelaat zijn jullie van harte welkom op:

Zaterdag 29 mei
11.00h - 13.00h
Kantine AV Unitas

In verband met corona, vooraf aanmelden (mogelijk tot 27 mei a.s.) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zorgen voor broodjes en koffie/thee.

Er volgt ook nog een uitnodiging met aanvullende info via onze Nieuwsbrief.

Vriendelijk uitnodigend,
Bestuur AV Unitas
Bas, Jac, Piet, Richard, Rinie, Robin en Ron 

AV Unitas

In Memoriam

Afgelopen weekend bereikte ons het verdrietige bericht dat Charles Diederen is overleden.
Charles was een graag geziene loper bij de recreanten van de dinsdagavond. Hij was altijd in voor een praatje en hielp graag mee met het organiseren van uitstapjes. Charles was al enige tijd ziek, maar hij weigerde bij de pakken neer te zitten. Helaas heeft hij de strijd niet kunnen winnen.

We wensen zijn vrouw Jeltje en zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte in het verwerken van dit verlies.

Bestuur AV Unitas
Bas, Jac, Piet, Richard, Riny, Robin, Ron

AV Unitas

Bestuurlijk Nieuws

Beste leden,

Dinsdagavond 16 februari (omstreeks 23h) heeft het bestuur een Nieuwsbrief uitgestuurd.
Check je mail!
Mocht je 'm daar niet vinden, controleer dan je 'spam'-folder.

Alvast dank voor jullie aandacht.
Reageren op die brief aub via de aangegeven mailadressen.

Sportieve groet,
Bas, Jac, Piet, Richard, Riny, Robin, Ron

Bestuur AV Unitas

Standpunt mbt Corona-rellen

Beste leden, ouders/opvoeders, vrijwilligers,

Afgelopen week zijn er rellen en plunderingen geweest in verband met het invoeren van de avondklok.
Uiteraard heeft iedereen recht op een eigen mening en mag dat ook uiten. Maar in de vorm van de rellen zoals die op vele plaatsen in het land en ook in onze gemeente hebben plaatsgevonden, dat gaat veel te ver. Helaas zien we dat vooral veel jongeren bij die rellen betrokken zijn.

Als vereniging stellen we ons op het standpunt dat als er leden zijn die zich schuldig maken aan deelname aan rellen, plunderingen of anderszins gedrag vertonen dat niet te tolereren valt, dan wordt van het betreffende lid het lidmaatschap van onze vereniging per direct beeindigd.

Bestuur AV Unitas

Bestuur AV Unitas