Atletiek in de 1,5 meter samenleving

by Bestuur AV Unitas

Atletiek in de 1,5 meter samenleving

Beste leden,
Zoals jullie ongetwijfeld hebben gehoord worden de corona-maatregelen voor het uitoefenen van sport versoepeld.
Vanaf 29 april as. mogen kinderen t/m 12 jaar en jongeren t/m 18 jaar onder voorwaarden weer starten met het beoefenen van sport in clubverband. Sporten is voorlopig alleen nog toegestaan in de buitenlucht.
De hal of het krachthonk mogen dus nog niet worden gebruikt. Ook faciliteiten zoals de kleedkamers of de kantine zijn nog niet beschikbaar.

Starten op 29 april achten wij helaas niet haalbaar, vooral omdat we nog geen richtlijnen van de Gemeente Sittard-Geleen en de Sportstichting hebben gekregen.

Natuurlijk willen wij ook weer zo snel als mogelijk starten met de trainingen. Inmiddels zijn we in gesprek met onze trainers hoe we e.e.a. kunnen gaan vormgeven. Denk hierbij aan verdelen van grotere groepen om de 1,5m regel in acht te kunnen houden, aangepaste trainingsprogramma’s, gebruik van (ontsmette) trainingsmaterialen, kiss&ride voor de ouders/verzorgers, alternatieve trainingstijden etc.
Daarnaast zijn we in gesprek met de Gemeente Sittard-Geleen en de Sportstichting (onze huisbaas) over hoe we veilig kunnen opstarten. Denk hierbij aan hygiëneregels, beschikbaar stellen van ontsmettingsmiddelen, gebruik sanitaire voorzieningen, bereikbaarheid etc. Helaas hebben we van beide partijen nog geen uitgewerkte protocollen ontvangen. We verwachten op korte termijn meer duidelijkheid hierover te krijgen.

Zoals het er nu naar uitziet starten we na de meivakantie met de eerste trainingen voor de pupillen en C/D. De exacte data hiervoor zijn nog niet bekend, maar worden wel zo snel als mogelijk bekend gemaakt. Voor de 18-plussers en onze recreanten is het helaas nog even wachten. Zij kunnen nog niet starten.

Hieronder in het kort de belangrijkste aanbevelingen van het NOC*NSF/Atletiekunie

• Alle huidige maatregelen binnen de sport tegen de verspreiding van het coronavirus gelden nog tot en met dinsdag 28 april. Deze maatregelen zijn van kracht voor alle sportfaciliteiten, sportclubs en evenementen.
• De huidige, algemeen geldende coronamaatregelen, zijn tot en met 20 mei verlengd.

Voor de sportsector zetten we de versoepelde maatregelen op een rij.
Vanaf 29 april:
Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding buiten mogen trainen waarbij de anderhalve meter-maatregel niet geldt
• Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar geldt hetzelfde maar mét inachtneming van de anderhalve meter-maatregel
• Topsporters kunnen op aangewezen trainingslocaties individueel de training hervatten als zij 1,5 meter afstand in acht nemen
• Samen hardlopen of gezamenlijk trainen vormt nog altijd een te groot risico en ons advies volgt uit de adviezen van het RIVM om dit niet te doen. Bovendien merken we dat individuele hardlopers zich goed aan de maatregelen houden en dat hardlopen zoals het nu gedaan wordt, heel erg goed gaat. Hardlopers blijven alleen lopen en houden de afstandsregels in acht
• Het huidige verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht wordt verlengd tot 1 september.

Wil je meer informatie kijk dan op de site van de Atletiekunie. klik hier

Zodra er nieuws is melden wij ons weer.

Met sportieve groet,
Robin, Petra, Jac, Bas, Riny, Ron, Piet