Update Hervatting Trainingen

by Bestuur AV Unitas

Hallo allemaal,

Op 5 mei jl. heeft het kabinet een verruiming van de coronamaatregelen voorgesteld.
Wij begrijpen heel goed dat iedereen staat te popelen om weer te mogen beginnen. Echter, we zullen de nieuwe richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF/Atletiekunie en de Gemeente moeten volgen. Om het opstarten van de trainingen in goede banen te leiden hebben we besloten om gefaseerd op te starten.

In onze vorige Nieuwsbrief (3 mei) hebben we al aangegeven dat de Junioren (13 t/m 18 jaar) en de Pupillen (t/m 12 jaar) als eersten starten.
We rollen nu de tweede fase uit: iedereen ouder dan 18 jaar.

Het tijdschema ziet er als volgt uit:
- Pupillen en C/D junioren (t/m 18 jaar) hervatten op maandag 11 mei hun trainingen. Dit was al eerder afgesproken
- Sport Overdag hervat op maandag 18 mei hun trainingen
- Senioren/wedstrijdatleten van 19 jaar en ouder hervatten op maandag 18 mei hun trainingen
- Recreanten van 19 jaar en ouder hervatten op maandag 1 juni hun trainingen.

Deze fasering is gekozen om ervaring op te doen met de (veiligheids)regels zoals die in de diverse protocollen en de Noodverordening gesteld zijn. De huidige Noodverordening dateert nog van 1 mei en dient nog door de Gemeente te worden aangepast. Dit is een belangrijke voorwaarde om per 18 mei te kunnen starten met deze 2e fase.

Voorop staat, dat voor iedereen ouder dan 12 jaar de 1,5m regel van kracht is! Dat moeten wij als vereniging kunnen garanderen, anders lopen we het risico dat vanuit overheidswege maatregelen worden getroffen die we niet willen (bijv. tijdelijke sluiting, aangepaste groepsgrootte, boete etc). Om dit te kunnen realiseren hebben we dringend extra vrijwilligers nodig!

Daarnaast moet je je voor iedere training tijdig aanmelden bij je trainer. Dit kan het beste via de app. Je trainer zal je hiervoor benaderen.

De trainingen voor de Recreanten worden momenteel verder uitgewerkt. Deze groep krijgt in de loop van de komende week een aparte mailing waarin e.e.a. wordt uitgelegd.

Een van de kritische voorwaarden is de aanwezigheid van een Corona-coördinator en iemand die toeziet op de verkeersstromen rondom de trainingen. Om alles in goede banen te leiden, hebben we jullie hulp hard nodig. Per avond in principe 2 vrijwilligers. Als iedereen een keer een avond (of deel van een avond) voor zijn/haar rekening neemt, blijft ook die belasting (tijd) minimaal.
Meld je daarom zo snel mogelijk bij je trainer en bij Jac Spijkers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met sportieve groet,
Bestuur AV Unitas
Robin, Petra, Jac, Bas, Riny, Ron, Piet

Meer info? zie onze meest recente Nieuwsbrief die op 10 mei via e-mail is verstuurd