Wedstrijdorganisatie zoekt vrijwilligers

by Ron Maes

Beste clubgenoten.

Jaarlijks worden 6 tot 8 wedstrijden georganiseerd bij AV Unitas. Dit gaat natuurlijk niet zomaar, hier zit een hele wedstrijdcommissie achter. Deze bestaat momenteel uit Petra, Ron, Ron, Eric, Sonja, Tanja, Marcel en Jos. Menig commissielid doet dit al vele jaren, waarvoor wij hun ook dankbaar zijn.

Om ook in de toekomst mooie wedstrijden te kunnen blijven organiseren hebben we nieuwe vrijwilligers nodig. In dit bericht zal ik proberen duidelijk te maken welke functies we nodig hebben en wat het inhoudt.

ELECTRONISCHE TIJD
We hebben een elektronische tijdwaarneming, hiermee worden de tijden gemeten van de loopafstanden. Wij zijn nog op zoek naar een aanvulling van de huidige bezetting. Ook hier hoort een korte opleiding bij en hiervoor moet je eerst de juryopleiding gedaan hebben. https://www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/opleidingen/voor-juryleden-officials/opleiding-tot-medewerker-90-of-chef-91-et/ JURYLEDEN We zijn nog op zoek naar juryleden. Als Jurylid leg je verantwoording af aan de scheidsrechter. Hiervoor is een korte opleiding beschikbaar die in overleg met andere verenigingen bij voldoende aanmeldingen gegeven wordt. https://www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/opleidingen/voor-juryleden-officials/opleiding-tot-jurylid-algemeen-60/

WEDSTRIJDSECRETARIAAT
Ook zijn we nog op zoek naar een tweetal aanvullingen voor het wedstrijdsecretariaat, dit houdt in de wedstrijden open zetten, indeling van de wedstrijden maken, het invoeren van de uitslagen op de wedstrijddag zelf.

BEHEER MATERIALEN
De materialen die we gebruiken moeten beheerd worden. Hierbij kun je denken aan het op tijd klaarleggen van de materialen op de wedstrijden. Tevens dienen de materialen beheert te worden en indien nodig nieuwe besteld te worden. Ook hier zijn we op zoek naar 1 of 2 personen die dit willen doen.

WEDSTRIJDLEIDER
We zijn nog op zoek naar nog een wedstrijdleider. Dit is de eindverantwoordelijke op een wedstrijd, hij stuurt de juryleden aan. Als alles goed gaat op een wedstrijd heeft hij weinig te doen, als er achter problemen zijn, wordt verwacht dat de wedstrijdleider dit oplost. Om wedstrijdleider te kunnen worden dien je een korte cursus te volgen. Je dient dan echter wel de juryopleiding gehad te hebben. https://www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/opleidingen/voor-juryleden-officials/opleiding-tot-wedstrijdleider-10/

SCHEIDSRECHTERS
We zijn tevens op zoek naar een tweetal scheidsrechters. Een scheidsrechter valt onder de wedstrijdleider en is verantwoordelijk voor zijn gedeelte. Bij een grote wedstrijd zijn er drie scheidsrechters, een voor werp, een voor sprong en een voor loop. Ook hiervoor is een korte cursus en ook hier dien je de juryopleiding gehad te hebben. https://www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/opleidingen/voor-juryleden-officials/opleiding-tot-scheidsrechter-20/

STARTER
We zoeken nog een starter. Zijn taak is het om bij de loopafstanden de atleten weg te schieten. Hieraan zit een korte opleiding https://www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/opleidingen/voor-juryleden-officials/opleiding-tot-starter-30/

OVERIGE VRIJWILLIGERS
Tot slot zijn we op zoek naar vrijwilligers die op de wedstrijden willen helpen, bijvoorbeeld met het klaarzetten van de horden, verplaatsen van de lat met hoogspringen, terugbrengen van discussen enz . Aan de opleidingen zitten geen kosten, de reiskosten kunnen gedeclareerd worden.

Indien jullie interesse hebben in 1 van de bovenstaande taken, jullie affiniteit hebben met de sport en als jullie enthousiast zijn, gelieve mij een bericht te sturen met hierin naam en contactgegevens.
Als jullie vragen hebben naar aanleiding van deze mail, willen we die natuurlijk graag beantwoorden. En als jullie graag eens mee willen lopen met een wedstrijd om te kijken wat we doen en of dat bij jullie past is dat vanzelfsprekend mogelijk.

Ik wil jullie van harte bedanken voor het lezen van dit iets te lange bericht en ik hoop op heel veel aanmeldingen, zodat we vele mooie wedstrijden kunnen organiseren bij ons op de baan.

Groetjes Rob Wassenberg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-52544831 ( Appbericht svp)