Trainingen - pupillen

Met pupillen bedoelen we alle kinderen van 5 tot en met 11 jaar. Bij Unitas hebben we twee pupillengroepen die elk twee trainingsdagen hebben. Op maandag/donderdag wordt er getraind van 18.00- 19.15u en op dinsdag/vrijdag van 17.30-18.45u. Helaas zijn we momenteel bij de pupillentraining op de maandag en donderdagavond door de grote belangstelling volgeboekt.

De trainingen vinden in principe buiten plaats, maar bij slecht weer kan er ook worden uitgeweken naar de trainingshal. De trainingsgroepen worden zoveel mogelijk op leeftijd ingedeeld en per leeftijdsgroep zijn er twee vaste begeleiders.

In 2014 is de 'Athletic Champs' geïntroduceerd als competitie wedstrijd voor onze kleinste atleten, n.l. de pupillen. Tijdens deze wedstrijd ligt de nadruk op veelzijdigheid en plezier tijdens de wedstrijd. In tegenstelling tot voormalige wedstrijden komen nu alle onderdelen aan bod, vaak in een eenvoudiger vorm dan de ons bekende atletieknummers. In de eerdere wedstrijden deden de kinderen altijd sprint, verspringen, hoogspringen en kogelstoten of balwerpen en eventueel 600m of 1000m. Nu bestaat een wedstrijd uit 7 onderdelen die per wedstrijd variëren. Een teamestafette als start van de wedstrijd en een lange afstand als afsluiter. Daarnaast is er een keuze uit horden, sprint, hoogspringen, verspringen, hurkhoogspringen, polsstokverspringen, vortexbalwerpen, kogelstoten en discuswerpen. De hele wedstrijd duurt ongeveer 4 uur. Dit kan door de vele hulp van enthousiaste ouders die samen met de pupillen de wedstrijd doorlopen. De trainers zijn altijd aanwezig voor de technische aanwijzingen

Tijdens de trainingen wordt er getraind voor de onderdelen die de kinderen ook op wedstrijden kunnen doen. Tijdens de training worden en in de regel 2 atletiekonderdelen getraind. Daarnaast is er aandacht voor algemene coördinatie, reactievermogen, lenigheid en uithoudingsvermogen..

U heeft de mogelijkheid om gedurende twee trainingen kosteloos deel te nemen aan onze trainingen. Hierna kunt u in overleg met de trainer uw lidmaatschap afsluiten.

Trainingen en tijden

Dag Dinsdag/Vrijdag Maandag/Donderdag
deze trainingsdagen zijn volgeboekt
Tijdstip 17.30 - 18.45 18.00 - 19.15
Locatie indoor/outdoor indoor/outdoor


Trainers en begeleiders maandag-donderdag

Naam Functie Contact

Bas Koot 
ism
Kyra Bisschops en
Rik Goessens

Hoofdtrainer
maandag/donderdag
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Crifven Frenken Trainer  
Kyra Bisschops  Trainster   
Jamie Friesen Trainer  
Tom Frijns Trainer  
Rob Wassenberg Trainer  
Zyra van Oers Trainster   
Marc Hendricks Trainer  
... ...  
Rik Goessens Trainer  

 

Trainers en begeleiders dinsdag-vrijdag

Naam Functie Contact
Bas Koot Hoofdtrainer
dinsdag/vrijdag
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Yonis Altamar Trainer  
Rowan Beun Trainer   
Rik Goessens Trainer  
Jarno Smeets Trainer  
Evan Boessen Trainer  
Jari van Nuil Trainer  
Lucas Hobma Trainer  
Anouk Schonewille Trainster   
Zyra van Oers Trainster  
Laurien Theunissen Trainster  
Prescilla de Groot Trainster  

 

 

Aanspreekpunt

Voor vragen over deze groep kunt u contact opnemen met Bas Koot (Hoofdtrainer), Kyra Bisschops en Rik Goessens (beide laatsten specifiek voor de maandag en donderdag trainingen)