Competitiewedstrijden afgelast - Trainingen uitgesteld tot 1 juni

- Competitiewedstrijden en NK's dit seizoen afgelast
- Alle trainingen uitgesteld tot tenminste 1 juni
- Olympische & Paralympische Spelen uitgesteld tot 2021

 

Beste leden,
Helaas geen goed nieuws. Zie onderstaande berichtgeving van NOC*NSF/Atletiekunie (24 maart; 16:07h)

Naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet als gevolg van de coronacrisis hebben moeten nemen, heeft de Atletiekunie besloten alle competities van het aankomend atletiekseizoen af te gelasten. Alle betrokken organisatoren en instanties zijn hierover geïnformeerd.

Competitie en NK's
Dit besluit geldt voor alle niveaus van de atletiekcompetitie, die vanaf 18 april gepland stonden. Het coronavirus en de gevolgen ervan voor de Nederlandse samenleving hebben een enorme impact op de atletieksport. Accommodaties zijn gesloten en het verenigingsleven ligt stil. Zowel voor de topsporters als voor hen die op andere niveaus als sporter actief zijn, is er geen sprake meer van een normaal trainingsregime en op termijn een verantwoord wedstrijdklimaat. Ook het Nederlands Kampioenschap Atletiek, gepland van 26 tot en met 28 juni in Den Haag, alsmede de overige NK’s tot en met 5 juli zijn hierbij gecanceld. Momenteel bekijken de LOC's samen met de Atletiekunie de alternatieven om deze evenementen, mogelijk in een andere vorm, in het najaar te laten plaatsvinden.

Overige activiteiten
Met het eerder al stilvallen van alle activiteiten op atletiekclubs zoals trainingen, wedstrijden en andere bijeenkomsten, dat nu doorgetrokken wordt tot en met 31 mei, moet de komende weken uitgewerkt worden wat dit betekent voor de rest van het atletiekjaar 2020. Hierbij wordt inbreng verzameld op sporttechnische, organisatorische en financiële aspecten en zal een afgewogen beslissing worden genomen. Het bondsbureau van de Atletiekunie staat in nauw contact met NOC*NSF en competitie coördinatoren, als ook met de verschillende taak- en werkgroepen en haar clubs. Bovenstaande maatregelen staan in het belang van onze leden en de samenleving in het algemeen en dienen het gemeenschappelijke doel het coronavirus zo snel als mogelijk onder controle te krijgen.

Olympische en Paralympische Spelen
De Olympische en Paralympische Spelen van Tokio gaan komende zomer definitief niet door. Dat heeft het IOC (Internationaal Olympisch Comité) middels een statement op hun site bekendgemaakt. De Spelen worden uitgesteld tot uiterlijk de zomer van 2021. De Spelen zouden van 24 juli tot en met 9 augustus worden gehouden, de Paralympische Spelen van 25 augustus tot en met 6 september. Nieuwe data heeft het IOC nog niet bekendgemaakt. Technisch Directeur Ad Roskam van de Atletiekunie over dit nieuws: “Het is een lastig maar onvermijdelijk besluit. Het is goed dat atleten en coaches nu duidelijkheid hebben en de tijdsdruk er even af is.”

Dit alles zat eraan te komen, maar als het dan werkelijkheid wordt, valt het toch erg tegen. Dat is vooral zuur voor iedereen die in de voorbereiding was op een of meerdere wedstrijden, maar het is nu ook een lastige periode voor al onze leden die sporten voor de fun, om fit te blijven en voor de sociale contacten en voor de gezelligheid naar onze club komen.

Laten we hopen dat we vanaf juni weer kunnen starten met gezamenlijke trainingen, maar nog veel belangrijker is dat iedereen gezond uit deze crisis komt.

Mocht er nieuws te melden zijn, dan melden wij ons weer.

Voor het aktuele nieuws klik hier

Met sportieve groet,
Robin, Petra, Jac, Riny, Bas, Ron, Piet

Bestuur AV Unitas

Alternatieven voor baantrainingen

 

Beste sporters,

Het is in deze periode lastiger om in beweging te blijven. Daarvoor geven we jullie een aantal tips en bieden we oefeningen aan die je prima thuis kunt doen. Tevens krijg je ook het baanprogramma zoals wij dat voor de diverse trainingsgroepen op de dinsdag- en donderdagavond en zaterdagmorgen aanbieden. Met dit programma kun je de komende twee maanden vooruit.

Met het baanprogramma kun je zelf de intervaltrainingen uitvoeren als je afwisseling van je duurloopjes wil. Kies hiervoor een rustig fietspad o.i.d. Wil je eens iets anders dan het obligate rondje rond de kerk, ga dan ook eens lopen door het veld of in het bos en laat snelheid en tijd los en geniet. 

  

 
Tips? Klik hier
Oefeningen? Klik hier

En dan nog wat goed bedoeld advies:
Houd die afgesproken afstand – 1,5m weet je nog?! Vermijd drukke plaatsen. Spuug niet op de grond, leeg je neus in een papieren zakdoekje en hoest/nies in je elleboog (ook na deze crisis belangrijk). Was regelmatig je handen!

Blijf fit, blijf bewegen, dan is de kans dat je gezond blijft een stuk groter en kun je na de coronacrises ook weer snel vol aan de sportieve bak.
Hopelijk mogen we individueel buiten blijven sporten, mocht daar verandering in komen, neem dan je verantwoordelijkheid.

Veel plezier met de aangeboden programma’s!
Hopelijk mogen we elkaar weer snel op de atletiekbaan of bij een groepsloopje ontmoeten.

Bestuur AV Unitas

AV Unitas

Unitas locatie is GESLOTEN

 

Beste leden,

Zoals iedereen inmiddels weet zijn al onze trainingen en verenigingsactiviteiten ivm het Coronavirus tot tenminste 6 april as. stopgezet.
In navolging van de oproep door onze regering is de volledige locatie (binnen- en buitenaccommodatie) door de Sportstichting m.i.v. 16 maart gesloten.
Er mag tot tenminste 6 april geen gebruik meer worden gemaakt van onze locatie.

Helaas krijgen wij berichten van de Sportstichting dat enkele sporters van AV Unitas toch gebruik maken van het buitenterrein.
Hoe vervelend ook, maar we kunnen niet toestaan dat er in deze situatie nog getraind wordt op de accommodatie.

We rekenen erop dat iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt en alternatieven zoekt om te trainen.

Voor het laatste nieuws omtrent de ontwikkelingen van het Coronavirus in relatie tot sport, klik hier

Laten we met zijn allen solidair zijn en tonen dat ook AV Unitas een positieve bijdrage levert aan het verkleinen van het risico op verspreiding van het Coronavirus.

 

Zodra er weer nieuws is melden wij ons weer.

Hartelijk dank voor jullie medewerking,
met sportieve groet,
Bestuur AV Unitas

Bestuur AV Unitas

Trainingen afgelast t/m 6 april

UPDATE
Corona leidt tot afgelasten van alle trainingen

AV Unitas volgt de ontwikkelingen mbt Corona op de voet.
De adviezen van NOC*NSF/Atletiekunie en RIVM zijn leidend geweest in onze beslissing om de trainingen en andere verenigingsbijeenkomsten op te schorten.
De laatste ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat alle trainingen t/m 6 april worden afgelast.

Laatste update 15 maart, 17.50 uur.
NOC*NSF adviseert haar leden om alle clubbijeenkomsten - waaronder sportwedstrijden – tot en met 6 april af te gelasten. Daarnaast roepen we op om alle trainingslocaties voor topsporters voor dezelfde periode te sluiten. Donderdagmiddag 12 maart heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. In het kort komen die er op neer dat wat begin van de week het advies was voor Noord-Brabant, nu voor heel Nederland geldt en tot en met 6 april. Vandaar dat NOC*NSF opnieuw, en nu voor heel Nederland met klem adviseert alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten. In ieder geval tot en met 6 april.

Meer info via deze link

We hopen u op deze manier voldoende te hebben geinformeerd.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen wij u zsm informeren.


Met sportieve groet,
Bestuur AV Unitas

Bestuur AV Unitas

Nog meer succes tijdens NK Cross

Tweede plaats bij teams U18

Mischa Hermans, Lenny Hermans en Ruben van Groenewoud hebben bij de Teams U18 op de 6000m tijdens het NK Cross de zilveren medaille behaald.
voor alle uitslagen klik hier.

Mannen, proficiat

AV Unitas