Recreanten starten 2 juni

Hallo recreantlopers van Unitas, ODS-ers en knipkaarthouders,

Dit is een herinnering voor onze leden en lopers met een ODS-lidmaatschap. Vergeet niet je in te schrijven voor onze looptrainingen die vanaf 2 juni weer starten.
Aanvullende informatie staat in de mail van afgelopen week.

Heb je een knipkaart, ook dan ben je welkom, maar ook knipkaarthouders MOETEN zich inschrijven.

Inschrijven kan nog t/m 28 mei.
Geef bij je aanmelding aan: 'Lid', 'ODS', 'Knip' en geef een 1ste en een 2de voorkeur dag/tijd op.

Voor iedereen geldt: inschrijven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ben je niet aangemeld, dan kun je ook niet trainen!

Je krijgt uiterlijk 30 mei bericht over de indeling.

Aangezien we jullie een veilige training willen aanbieden, moeten we de aantallen lopers per trainer helaas beperken. Dit heeft te maken met de 1,5m maatregel en de beperkte ruimte op de baan, want er trainen meerdere groepen tegelijkertijd.

We hebben het aantal trainingsdagen en tijden uitgebreid. Echter, er is desondanks nog maar beperkt plaats.
Je kunt je nog inschrijven voor:
- Maandag: 19h-20.30h
- Woensdag: 19h-20.30h
- Zaterdag: 9h-10.30h
- Zaterdag: 11h-12.30h

Graag ook jullie aandacht voor een paar huisregels:
- Je kunt alleen trainen op de voor jou bevestigde dag en tijd
- Wisselen van dag/tijd is niet mogelijk
- Kom zoveel mogelijk op de fiets
- Kom je met de auto dan MOET je op P3 parkeren = gratis (parkeerplaats tegenover Fortunastadion, Madridstraat)
- Zorg ervoor dat je maximaal 10 minuten voor aanvang van de training aanwezig bent en ook weer binnen 10 minuten na afloop vertrekt
- Volg de looproutes op de locatie
- De kantine, de kleedlokalen en de indoorhal zijn GESLOTEN
- De toiletten in de ontvangsthal zijn alleen voor noodgevallen beschikbaar
- Indien we gebruik maken van trainingsmaterialen worden die vooraf en achteraf gedesinfecteerd
- Op de locatie is desinfecterende handgel beschikbaar
- Volg de aanwijzingen van de vrijwilligers (herkenbaar aan gele veiligheidshesjes) en trainers op
- Een open deur: voel je je niet lekker, heb je coronaverschijnselen of heeft een van je gezinsleden corona(achtige) klachten blijft dan thuis

Uiteraard hopen we dat we snel onze oude manier van trainen weer kunnen oppakken.

Heel veel trainingsplezier!
Wilma, Dolf, John, Chantal, Eric en Jac

AV Unitas

Update Hervatting Trainingen

Hallo allemaal,

Op 5 mei jl. heeft het kabinet een verruiming van de coronamaatregelen voorgesteld.
Wij begrijpen heel goed dat iedereen staat te popelen om weer te mogen beginnen. Echter, we zullen de nieuwe richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF/Atletiekunie en de Gemeente moeten volgen. Om het opstarten van de trainingen in goede banen te leiden hebben we besloten om gefaseerd op te starten.

In onze vorige Nieuwsbrief (3 mei) hebben we al aangegeven dat de Junioren (13 t/m 18 jaar) en de Pupillen (t/m 12 jaar) als eersten starten.
We rollen nu de tweede fase uit: iedereen ouder dan 18 jaar.

Het tijdschema ziet er als volgt uit:
- Pupillen en C/D junioren (t/m 18 jaar) hervatten op maandag 11 mei hun trainingen. Dit was al eerder afgesproken
- Sport Overdag hervat op maandag 18 mei hun trainingen
- Senioren/wedstrijdatleten van 19 jaar en ouder hervatten op maandag 18 mei hun trainingen
- Recreanten van 19 jaar en ouder hervatten op maandag 1 juni hun trainingen.

Deze fasering is gekozen om ervaring op te doen met de (veiligheids)regels zoals die in de diverse protocollen en de Noodverordening gesteld zijn. De huidige Noodverordening dateert nog van 1 mei en dient nog door de Gemeente te worden aangepast. Dit is een belangrijke voorwaarde om per 18 mei te kunnen starten met deze 2e fase.

Voorop staat, dat voor iedereen ouder dan 12 jaar de 1,5m regel van kracht is! Dat moeten wij als vereniging kunnen garanderen, anders lopen we het risico dat vanuit overheidswege maatregelen worden getroffen die we niet willen (bijv. tijdelijke sluiting, aangepaste groepsgrootte, boete etc). Om dit te kunnen realiseren hebben we dringend extra vrijwilligers nodig!

Daarnaast moet je je voor iedere training tijdig aanmelden bij je trainer. Dit kan het beste via de app. Je trainer zal je hiervoor benaderen.

De trainingen voor de Recreanten worden momenteel verder uitgewerkt. Deze groep krijgt in de loop van de komende week een aparte mailing waarin e.e.a. wordt uitgelegd.

Een van de kritische voorwaarden is de aanwezigheid van een Corona-coördinator en iemand die toeziet op de verkeersstromen rondom de trainingen. Om alles in goede banen te leiden, hebben we jullie hulp hard nodig. Per avond in principe 2 vrijwilligers. Als iedereen een keer een avond (of deel van een avond) voor zijn/haar rekening neemt, blijft ook die belasting (tijd) minimaal.
Meld je daarom zo snel mogelijk bij je trainer en bij Jac Spijkers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met sportieve groet,
Bestuur AV Unitas
Robin, Petra, Jac, Bas, Riny, Ron, Piet

Meer info? zie onze meest recente Nieuwsbrief die op 10 mei via e-mail is verstuurd

Bestuur AV Unitas

Run for Brains-actie

Zoveel goede doelen en zoveel mensen die wat extra aandacht verdienen in deze bijzondere tijd.

Afgelopen december organiseerde AV Unitas al een bijzondere training om zo geld in te zamelen voor verder onderzoek naar hersentumoren. Het werd een leuke en gezellige avond bij een zwaar onderwerp en ondanks de heftige ziekte. Vanaf begin 2020 konden we wat voorbeelden zien in de televisie-serie Over mijn Lijk

Nu we toch niet op vakantie kunnen gaan, zal er wel iets overblijven voor de #runforbrains-actie. Toch ?

 

 

 

Dolf Gregoire

Trainingen worden weer gestart

Beste leden,

Jullie hebben het ongetwijfeld al via de media gehoord: De trainingen voor kinderen t/m 12 jaar en jongeren t/m 18 jaar mogen weer worden opgestart!

Uiteraard zijn wij daar heel erg blij mee.
In de afgelopen week zijn we aan de slag gegaan om alles voor te bereiden om de opstart zo veilig als mogelijk is te laten verlopen. Dit heeft erin geresulteerd dat er vanaf 4 mei door de Junioren (13 t/m 18 jaar) weer gestart kan worden. Voor de pupillen (t/m 12 jaar) is de eerste training gepland op 11 mei.
In de Nieuwsbrief (klik HIER) alvast meer info.

In een aparte Nieuwsbrief die jullie via email zullen krijgen zal meer informatie gegeven worden. Denk hierbij aan de protocollen en de looproutes op de accommodatie. Deze looproutes zijn van belang om aan de 1,5m regel te kunnen voldoen. Hou je daaraan en volg de instructies van de trainers en andere vrijwilligers op.

We begrijpen dat je weer graag van start wil. Wil je meedoen aan de trainingen dan is het verplicht je vooraf bij de trainer aan te melden. Hiervoor zijn app-groepen gemaakt. Die communicatie verloopt dus via de trainers. Niet aangemeld? dan ook geen training!
Het is helaas niet toegestaan dat ouders/verzorgers op de accommodatie blijven wachten. Daarom hebben we een Kiss&Ride zone bij de ingang het sportcomplex ingericht. Vanaf 11 mei kan gebruik gemaakt worden van P3 (Madridstraat) voor ouders die willen wachten.

Om alles in goede banen te leiden, hebben we elke trainingsavond vrijwilligers nodig die een oogje in het zeil willen houden.
Omdat dit een tijdelijke situatie betreft, hopen we van harte dat ouders of leden die (nog niet) kunnen trainen een avond (of een deel van een avond) als vrijwilliger op onze locatie willen surveilleren zodat we de veiligheid (1,5m regel, helpen bij de Kiss & Ride zone, letten op de looproutes etc.) kunnen waarborgen. Indien er geen vrijwilligers zijn die toezicht houden, dan kunnen we niet garanderen dat de trainingen door  gaan. 
Meld je aan bij de trainer via app/mail en Jac Spijkers (klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!)

Helaas kunnen de 18-plussers nog niet trainen. Zodra daar meer duidelijkheid over komt zullen we dat zo snel mogelijk laten weten.
Voor diegenen die nog niet kunnen starten krijg je via deze LINK een compleet pakket aan oefeningen die je thuis kunt doen.

Voor het laatste nieuws over corona-maatregelen in de sport, klik hier!

 

Heel veel sportplezier gewenst en blijf gezond!
Robin, Petra, Jac, Bas, Riny Ron en Piet 

Bestuur AV Unitas

Atletiek in de 1,5 meter samenleving

Atletiek in de 1,5 meter samenleving

Beste leden,
Zoals jullie ongetwijfeld hebben gehoord worden de corona-maatregelen voor het uitoefenen van sport versoepeld.
Vanaf 29 april as. mogen kinderen t/m 12 jaar en jongeren t/m 18 jaar onder voorwaarden weer starten met het beoefenen van sport in clubverband. Sporten is voorlopig alleen nog toegestaan in de buitenlucht.
De hal of het krachthonk mogen dus nog niet worden gebruikt. Ook faciliteiten zoals de kleedkamers of de kantine zijn nog niet beschikbaar.

Starten op 29 april achten wij helaas niet haalbaar, vooral omdat we nog geen richtlijnen van de Gemeente Sittard-Geleen en de Sportstichting hebben gekregen.

Natuurlijk willen wij ook weer zo snel als mogelijk starten met de trainingen. Inmiddels zijn we in gesprek met onze trainers hoe we e.e.a. kunnen gaan vormgeven. Denk hierbij aan verdelen van grotere groepen om de 1,5m regel in acht te kunnen houden, aangepaste trainingsprogramma’s, gebruik van (ontsmette) trainingsmaterialen, kiss&ride voor de ouders/verzorgers, alternatieve trainingstijden etc.
Daarnaast zijn we in gesprek met de Gemeente Sittard-Geleen en de Sportstichting (onze huisbaas) over hoe we veilig kunnen opstarten. Denk hierbij aan hygiëneregels, beschikbaar stellen van ontsmettingsmiddelen, gebruik sanitaire voorzieningen, bereikbaarheid etc. Helaas hebben we van beide partijen nog geen uitgewerkte protocollen ontvangen. We verwachten op korte termijn meer duidelijkheid hierover te krijgen.

Zoals het er nu naar uitziet starten we na de meivakantie met de eerste trainingen voor de pupillen en C/D. De exacte data hiervoor zijn nog niet bekend, maar worden wel zo snel als mogelijk bekend gemaakt. Voor de 18-plussers en onze recreanten is het helaas nog even wachten. Zij kunnen nog niet starten.

Hieronder in het kort de belangrijkste aanbevelingen van het NOC*NSF/Atletiekunie

• Alle huidige maatregelen binnen de sport tegen de verspreiding van het coronavirus gelden nog tot en met dinsdag 28 april. Deze maatregelen zijn van kracht voor alle sportfaciliteiten, sportclubs en evenementen.
• De huidige, algemeen geldende coronamaatregelen, zijn tot en met 20 mei verlengd.

Voor de sportsector zetten we de versoepelde maatregelen op een rij.
Vanaf 29 april:
Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding buiten mogen trainen waarbij de anderhalve meter-maatregel niet geldt
• Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar geldt hetzelfde maar mét inachtneming van de anderhalve meter-maatregel
• Topsporters kunnen op aangewezen trainingslocaties individueel de training hervatten als zij 1,5 meter afstand in acht nemen
• Samen hardlopen of gezamenlijk trainen vormt nog altijd een te groot risico en ons advies volgt uit de adviezen van het RIVM om dit niet te doen. Bovendien merken we dat individuele hardlopers zich goed aan de maatregelen houden en dat hardlopen zoals het nu gedaan wordt, heel erg goed gaat. Hardlopers blijven alleen lopen en houden de afstandsregels in acht
• Het huidige verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht wordt verlengd tot 1 september.

Wil je meer informatie kijk dan op de site van de Atletiekunie. klik hier

Zodra er nieuws is melden wij ons weer.

Met sportieve groet,
Robin, Petra, Jac, Bas, Riny, Ron, Piet

Bestuur AV Unitas