EK U20 - succes voor Minke Bisschops bij 4x100m

EK U20 - Boras, Zweden

Zondag 21 juli behaalde de Nederlandse meisjes estafetteploeg het zilver op de 4x100m in een hele mooie tijd van 44"21. Groot Brittannië werd eerste en Duitsland eindigde op de derde plaats op dit onderdeel.

Het Nederlandse team bestond uit Minke Minke Bisschops, Zoë Sedney, Demi van den Wildenberg en als laatste loopster N'ketia Seedo.
Minke liep uitstekend zowel in de series als in de finale.


Het was sowieso het beste EK U20 ooit voor de Nederlandse ploeg bij de Junioren. In het overall klassement is Nederland als derde geëindigd achter Groot Brittannië en Italië.

Voor alle uitslagen, klik hier

Foto's: TopatletiekLive en Coen Schilderman

AV Unitas

La Chouffe trail - Hoogste podium voor Venetia Berk

La Chouffe Trail - Houffalize (België)

De La Chouffe Trail is al jaren een bekende trail onder de recreantlopers van Unitas. Ook dit jaar waren we weer met een 8-tal atleten vertegenwoordigd.
Bij deze trail zijn er gedurende het weekend van 13 en 14 juli diverse afstanden te lopen. De 28km trail op zondag was een prooi voor Venetia Berk. Zij werd eerste bij de dames in een tijd van 2:41:55. De tweede dame arriveerde pas ruim 7,5 minuut later. 

Venetia van harte gefeliciteerd en geef La Chouffe een leuke plaats!

Voor de volledige uitslag klik hier

AV Unitas

Danikerbos-trainingen juli/augustus 2019

Beste lopers/recreanten van de Dinsdagavond-loopgroepen

Net zoals voorafgaande jaren zullen de trainingen van de dinsdagavond-loopgroep in de zomer enkele weken verplaatst worden naar het Danikerbos.

Dit idee is ooit ontstaan om de ergste warmte in de zomer te ontlopen. Inmiddels is het een traditie waar veel lopers naar uitkijken. Het is ook gewoon gezellig om met zoveel mensen, uit verschillende groepen en op verschillende niveaus samen te trainen. Dit natuurlijk onder leiding van Wilma, Eric en/of Dolf.

De trainingen bestaan uit een gezamenlijke warming up en daarna gaan er groepen/groepjes op pad in de vorm van een interval-training, voor een deel over het parcours van de Danikersbosloop en deels op het zg. plateau. Lopers kunnen zo op hun eigen niveau een bostraining doen. Dat kan van rustig ontspannen tot voluit knallen.

Noteer daarom even als startdatum dinsdag 9 juli tot en met 13 augustus.

We verzamelen op de parkeerplaats bij manege Ten Eysden vanaf 19:20 en om 19:30 uur dribbelen we dan samen dan naar het startpunt bij de bank aan de Naberweg. Denk aan drinken !

Dolf Gregoire

Bufferrun: podium voor Richard Voorter

Bufferrun 2019

Deze mooie loop in onze regio trekt altijd weer heel veel deelnemers van Unitas. Dit jaar deden er 25 lopers van Unitas mee die allemaal erg genoten hebben en sommigen verbeterden ook hun PR.
Dit jaar werd Richard Voorter knap derde op de 5km in een tijd van 19'58".

Zoals gebruikelijk is het na afloop altijd erg gezellig!

AV Unitas